Spring naar inhoud

SZW Forum gebruikt cookies. Lees de Privacy Policy. Klik op de OK knop en overweeg een donatie om het forum te behouden:    OK
OK

Meer professionals

Hulp gevraagd

De kosten van deze website leiden tot sluiting ervan, tenzij u een kleine bijdrage kunt doen. We houden het al 15 jaar vol, zonder subsidie, maar het geld is er niet meer. DONEER NU !
Doneer nu € 5,-
Ruimere beurs? Doneer € 25,-

Klik op het bedrag. U betaalt met iDeal

Bij voorbaat dank
Stichting Internet Werkt.
info @ internetwerkt.nl

Mededelingen

Sociaal zekerheidsrechtHeb je een eigen website? De code van deze gratis widget is hier te vinden !
Foto
- - - - -

Werken Met Een Uitkering Is Lang Niet Altijd Lonend

werken met uitkering inkomsten

1 reactie op dit onderwerp

#1 socrates

socrates

    Senior lid

  • Leden+
  • PipPipPipPipPip
  • 545 berichten

Geplaatst 04 maart 2021 - 03:41

Werk betekent voor de meeste mensen een bron van inkomsten. Voor mensen met een uitkering is dit niet altijd het geval. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van Optimalistic, Muzus en Stimulansz onder bijna 800 mensen met een arbeidsbeperking. Hieruit blijkt dat 61% van de werkende respondenten in financiële problemen komt door de manier waarop hun inkomsten worden verrekend met de uitkering.

 

Lees hier meer: https://www.uwv.nl/o...perking-is.aspx

 

Wat we op het forum regelmatig constateren blijkt nu ook uit onderzoek: werken met een uitkering loont niet altijd.#2 Paul.

Paul.

    Senior lid

  • Leden+
  • PipPipPipPipPip
  • 4650 berichten

Geplaatst 05 maart 2021 - 09:36

Wat we op het forum regelmatig constateren blijkt nu ook uit onderzoek: werken met een uitkering loont niet altijd.

 

Werken met een uitkering heeft financieel nog nooit geloond voor de uitkeringsgerechtigde. 

 

Uit diverse onderzoeken zijn er zijn maar heel weinig mensen (minder dan 5% van alle deelnemers) die vanuit zo'n verplicht werkproject via de re-integratie en werk bedrijven daadwerkelijk een betaalde baan kregen die langdurig was en meestal hadden de deelnemers zelf werk gevonden zonder hulp van re-integratie en werk bedrijven. De meeste deelnemers vielen na zo'n werk traject weer in de bijstand waar het volgende werk traject op ze wacht. Miljarden belastinggeld is er aan verspilt en het werkt niet. In ieder geval niet voor de deelnemers.

 

Maar voor de re-integratie en werk bedrijven en gemeentes en werkgevers waar deze deelnemers verplicht moeten werken, is het een goudmijn. en die doen er alles aan om dit in stand te houden. Het is ondertussen een aparte bedrijfstak geworden waar miljarden in omgaan en dat willen ze niet opgeven. Gratis en rechteloze arbeiders betaald met belastinggeld. De natte droom van iedere werkgever en dat hier flink misbruik van word kun je wel op 1 vinger uittellen. Ik vind dit zelfs nog een grotere poitieke smeerlapperij dan de toeslagen affaire. Het is puur mensen handel.

 

Er zijn veel meer mensen met een om of bijscholingstraject aan het werk gekomen vaak voor langere tijd. 

 

Ik blijf er bij dat werken is prima is maar wel met een arbeidscontract en normaal loon en schijnbaar is er toch werk als zoveel mensen in de bijstand verplicht deze werk trajecten moeten doen. Op die manier is er ook geen bijstand en bespaard men op de kosten.   

Reageer op dit onderwerp  Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: werken met uitkering, inkomsten

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme bezoekers