Spring naar inhoud

SZW Forum gebruikt cookies. Lees de Privacy Policy. Klik op de OK knop en overweeg een donatie om het forum te behouden:    OK
OK

Meer professionals

Hulp gevraagd

De kosten van deze website leiden tot sluiting ervan, tenzij u een kleine bijdrage kunt doen. We houden het al 15 jaar vol, zonder subsidie, maar het geld is er niet meer. DONEER NU !
Doneer nu € 5,-
Ruimere beurs? Doneer € 25,-

Klik op het bedrag. U betaalt met iDeal

Bij voorbaat dank
Stichting Internet Werkt.
info @ internetwerkt.nl

Mededelingen

Sociaal zekerheidsrechtHeb je een eigen website? De code van deze gratis widget is hier te vinden !
- - - - -

Hoe Lang Duurt Een Ww Uitkering


Geen reactie op dit onderwerp

#1 Gast_memy_*

Gast_memy_*
  • Gasten

Geplaatst 18 mei 2003 - 08:00

Hoe lang heb ik recht op een Werkloosheidswetuitkering (WW)?
U heeft minimaal drie maanden en maximaal 38 maanden recht op een Werkloosheidswetuitkering (WW).Wekeneis WW
Als u aan de wekeneis voldoet, heeft u recht op een uitkering van drie maanden. De wekeneis houdt in dat u in de 36 weken voor u werkloos werd, minimaal 26 weken heeft gewerkt. Het gaat om weken waarin u minimaal n dag heeft gewerkt, weken waarin u vakantie heeft en weken waarin u betaald verlof heeft opgenomen. Weken die niet meetellen zijn weken die u als zelfstandige heeft gewerkt en weken die zijn meegeteld voor een eerdere uitkering.


Wekeneis voor musici, filmmedewerkers, artiesten
Voor musici, filmmedewerkers, artiesten en de werknemers die deze groepen technisch ondersteunen is de wekeneis lager. Zij moeten zestien uit 39 weken gewerkt hebben.


Jareneis WW
U heeft recht op een langere uitkering als u ook aan de jareneis voldoet. Dit houdt in dat u in de vijf jaar voordat u werkloos werd minstens vier jaar voldoende heeft gewerkt. U heeft voldoende gewerkt als u in een jaar over 52 of meer dagen loon heeft ontvangen.
Het jaar waarin u werkloos bent geworden, telt bij de berekening hiervan niet mee.

Een verlengde uitkering duurt maximaal 35 maanden. Hoe lang de uitkering precies duurt, is afhankelijk van uw totale arbeidsverleden.
De jaren waarin u kinderen heeft verzorgd kunnen ook gedeeltelijk meetellen. Vanaf 2007 kan ook een jaar waarin u mantelzorg heeft verricht, meetellen.
Totaal arbeidsverleden
Om uw totale arbeidsverleden te bepalen telt u uw fictieve en feitelijke arbeidsverleden bij elkaar op. Voor elk jaar dat u heeft gewerkt, heeft u recht op een WW-uitkering van een maand.


Fictief arbeidsverleden en WW
Uw fictieve arbeidsverleden bestaat uit alle jaren vanaf het kalenderjaar waarin u 18 jaar werd tot en met 1997.

Feitelijk arbeidsverleden en WW
Vanaf 1998 worden de daadwerkelijk gewerkte jaren geteld. Een jaar telt mee voor uw feitelijke arbeidsverleden als u in dat jaar over 52 dagen of meer loon heeft ontvangen. U moet zelf kunnen aantonen wat uw feitelijke arbeidsverleden is, bijvoorbeeld via een jaaropgave voor de belastingdienst of loonstrookjes.

Vr 1 oktober 2006 een WW-uitkering
In 2006 zijn de hoogte en duur van de WW-uitkering gewijzigd. Als u vr 1 oktober 2006 een WW-uitkering ontving, wijzigt er niets in de hoogte of duur van uw uitkering. U houdt recht op de uitkering zoals die eerder is vastgesteld. Als u een baan vindt voor de termijn van deze uitkering is verstreken maar u wordt weer werkloos, heeft dat geen nadelige gevolgen voor uw uitkering.Reageer op dit onderwerp  


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme bezoekers